Is je product defect?

Doet je zaklamp het niet meer?

Als je zaklamp het niet meer goed doet dan is dat uiteraard zeer vervelend. We gaan er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Voordat je de lamp terug stuurt is het belangrijk om eerst de lamp goed te testen. Vaak is het probleem relatief simpel zelf te verhelpen. We helpen je hier graag mee. Probeer eerst onderstaande stappen eens. Helpen deze niet? Neem dan contact met ons op.

De zaklamp brandt niet

Heb je een zaklamp die helemaal niet gaat branden, dan kan het aan de O-ring liggen. De meeste LED-zaklampen hebben een O-ring aan de staart- en de kopzijde van de zaklamp. Met uitzonderingen daargelaten, gaan de meeste zaklampen niet branden wanneer er twee of meer O-ringen aan de kop- of staartzijde zitten.
Controleer of je lamp één O-ring aan de kop en één aan de staart heeft. Als er meer dan één O-ring aan een kant aanwezig is, verwijder deze dan en draai de staart en kop van de zaklamp vast om te zien of dit het probleem oplost.

Een ander probleem kan zich voordoen met de O-ring als je een zaklamp met een tactische ring hebt. De tactische ring moet vóór de O-ring worden geplaatst: de tactische ring bevindt zich dus dichter bij de kop van de zaklamp dan de O-ring. Als de tactische ring zich achter de O-ring bevindt, kun je de staartkap niet helemaal vastdraaien, waardoor de zaklamp niet gaat branden.

Zie hier een filmpje hoe je dit kunt doen: https://www.youtube.com/watch?v=uf665xrU8g8

o-ringen zaklampen

Als de zaklamp nieuw is

Zitten er nog beschermdopjes op de batterij?

Bij een nieuwe zaklamp zitten er vaak beschermdopjes of plakkers tussen de batterij en de lamp. Dit is om te voorkomen dat de zaklamp aan kan gaan bij transport. Verwijder deze bescherming voordat je de lamp in gebruik neemt. 

Zit de voor- en achterkant goed vastgedraaid?

De lamp maakt geen verbinding als de achterkant niet vast zit. Met hetzelfde doel als de beschermdopjes voor de batterijen, wordt de lamp vaak geleverd zonder dat de achterkant volledig is vastgedraaid. Dan kan de lamp tijdens transport niet per ongeluk aangaan. Draai de voor-en achterkant van de zaklamp goed aan voordat je het in gebruik neemt.

Misschien is er iets mis met de schakelaar?

Een goede tip om te controleren of er iets mis is met de schakelaar,  is door gebruik te maken van een paperclip. Draai de achterkant van de zaklamp los, en houd 1 zijde van de paperclip tegen de minpool (-) van de batterij, en met de andere zijde van de paperclip tegen de rand van de zaklamp, waar geen coating op zit. Kijk of de zaklamp nu werkt. Zo ja, dan maakt de schakelaar niet goed contact en moet de metalen ring die de schakelaar in plaats houdt, aangedraaid worden.
repareren van je zaklamp

Als de zaklamp al even gebruikt is

NL1835 batterij button top

Button top batterij

Zit de batterij goed in de lamp?

Als je de batterijen verkeerd in de zaklamp plaatst, kan er kortsluiting ontstaan waardoor je lamp en de batterijen beschadigd raken. Kijk of de batterij goed in de lamp zit. Tenzij anders aangegeven moet de pluspool (+) van de batterij richting de lamp en de minpool (-) richting de schakelaar geplaatst worden. 

Als er een button top batterij gebruikt wordt, is de pluspool de kant met het bobbeltje en de minpool de platte kant.

Is de batterij nog goed?

Als je zaklamp een zwak licht laat zien of gewoon niet gaat branden, kan dit de batterij zijn. Controleer de batterij in de zaklamp of deze nog is opgeladen of gebruik een slimme lader die de inhoud van de batterij aangeeft.  Mogelijk moet je de batterij opladen.

Als de batterijen zijn opgeladen, inspecteer je de batterijen zorgvuldig op lekken. Als ze lekken, lever ze dan in bij een inleverpunt en koop nieuwe batterijen die geschikt zijn voor je zaklamp.
nitecore UM20 lader

Is de zaklamp goed afgesloten?

Kan de zaklamp goed dichtgedraaid worden? Als de rubberen o-ring niet goed is of als de broekclip verkeerd geplaatst is, dan kan dit de oorzaak zijn dat de lamp niet meer goed dichtgedraaid kan worden. Om dit te controleren kun je de broekclip of de o-ring even verwijderen. 

repareren van je zaklamp schakelaar

Zit de schakelaar goed vast?

Bij veelvuldig gebruik kan het voorkomen dat de schakelaar iets los komt te zitten. Hierdoor maakt de schakelaar geen contact meer met de accu en doet de zaklamp het niet. Draai de achterzijde van de zaklamp los en kijk of je de veer met je vingers kunt draaien. Lukt dit? Dan zit deze te los.

Je kunt deze makkelijk zelf weer vastdraaien met een spitse punt tang of een schaar. Zet de uiteinden in de puntjes en draai de ring naar links – tegen de klok in – tot dat deze weer vast zit.

Heb je de zaklamp schoongemaakt en brandt het nu niet meer?

Er zijn zaklampen zoals de Fenix UC35 met een afneembare kop- en staartkap. Als je je zaklamp uit elkaar haalt om deze schoon te maken, zorg er dan voor dat je de riemclip op de juiste plaats en in de juiste richting bevestigt, anders kun je je lamp niet inschakelen.

clip van je zaklamp juist bevestigen

Staat jouw vraag hier niet bij?

Weet je na het lezen van dit artikel nog niet zeker wat er met jouw zaklamp aan de hand is of heb jij een andere vraag die hierboven niet beantwoord is?  Neem even contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen je graag het probleem met je zaklamp te verhelpen.

Heb je suggesties?

Heb je suggesties over ons aanbod, over de functionaliteit van de website of over onze service: laat het ons weten. Wij staan altijd open voor goede ideeën.

Type Garantietermijn
zaklamp, hoofdlamp, fietslamp en kampeerlicht (exclusief lampen met ingebouwde vaste accu) 5 jaar (geldt niet voor accu)
zaklamp, hoofdlamp, fietslamp en kampeerlicht met ingebouwde vaste accu 2 jaar op lamp en accu
oplaadbare accu, acculader, fietsklem en afstandsschakelaar 1 jaar