Is je product defect?

Als je zaklamp het niet meer goed doet dan is dat uiteraard zeer vervelend. We gaan er alles er aan doen om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Wat is er aan de hand?

Voordat de lamp teruggestuurd wordt is het belangrijk om eerst de lamp nog even goed te testen. Vaak is het probleem relatief simpel zelf te verhelpen. We helpen je hier graag mee. Probeer eerst onderstaande stappen eens.

Helpt dan niet? Neem dan even contact met ons op.

Test eerst even het volgende

Als de zaklamp nieuw is

Zitten er nog beschermdopjes op de batterij?

Bij een nieuwe zaklamp zitten er vaak beschermdopjes of plakkers tussen de batterij en de lamp. Dit is om te voorkomen dat de zaklamp aan kan gaan bij transport.

Zitten de voor en achterkant goed vastgedraaid?

Als de achterkant niet vast zit dan maakt de lamp geen verbinding. Net zoals bij beschermdopjes wordt ook vaak gedaan voordat een lamp verzonden wordt. Dan kan de lamp in niet per ongeluk aangaan.

Als de zaklamp al even gebruikt is

Zit de batterij goed in de lamp?

Kijk even of de batterij goed in de lamp zit. Tenzij anders aangegeven moet de pluspool (+) richting de lamp en de minpool (-) richting de schakelaar. Indien er een button top batterij gebruikt wordt dan is de pluspool de kant met het bobbeltje en de minpool de platte kant.

Is de batterij nog goed?

Als je de mogelijkheid hebt test dan even een andere batterij in de lamp. Of test deze batterij even in een andere lamp, of slimme lader.

Batterijen zijn een gebruiksproduct. Het is normaal als de capaciteit na verloop van tijd iets minder wordt of dat ze stoppen met werken. In dat geval zullen ze vervangen moeten worden.

Is de zaklamp goed afgesloten?

Kan de zaklamp goed dichtgedraaid worden? Als de rubberen o-ring niet goed is, of als de broekclip verkeerd geplaatst is dan kan dit zorgen dat de niet meer goed dichtgedraaid kan worden.

Zit de schakelaar goed vast?

Bij veelvuldig gebruik kan het voorkomen dat de schakelaar iets los komt te zitten. Hierdoor maakt de schakelaar geen contact meer met de accu en doet de zaklamp het niet. Draai de achterzijde van de zaklamp los en kijk in de schakelaar, probeer met de vinger de veer te draaien. Lukt dit? Dan zit deze te los.

Je kunt deze makkelijk zelf weer vastdraaien met een spitse punttang of een schaar. Zet de uiteindes in de puntjes en draai de ring naar rechts tot deze weer vastzit.

Type Garantietermijn
zaklamp, hoofdlamp, fietslamp en kampeerlicht (exclusief lampen met ingebouwde vaste accu) 5 jaar (geldt niet voor accu)
zaklamp, hoofdlamp, fietslamp en kampeerlicht met ingebouwde vaste accu 2 jaar op lamp en accu
oplaadbare accu, acculader, fietsklem en afstandsschakelaar 1 jaar